Den Helder | 05-03-2024

Glomar Offshore verduurzaamt operatie met GoodFuels HVO30

FincoEnergies-empowers-Glomar-Offshores-decarbonisation-journey-with-GoodFuels-HVO---2000x1125---GoodFuels
FincoEnergies' leveringsschip meert aan bij Glomar Offshore's schip om de eerste HVO30 blend te lossen.

Den Helder - 22 February 2024: Glomar Offshore, toonaangevend aanbieder van offshore services, heeft haar CO2-uitstoot met 28% verminderd door over te stappen van traditionele brandstoffen naar GoodFuels HVO30, een duurzame maritieme biobrandstof. De ambitie om op vaste basis op HVO30 te gaan varen markeert een nieuw hoofdstuk in de langdurige samenwerking tussen FincoEnergies en Glomar Offshore. 

Samen naar een betere wereld met HVO30

Glomar Offshore zette een aantal jaar geleden de eerste stap naar het verduurzamen van hun bedrijfsvoering door het additief ChangeXL van FincoEnergies toe te voegen aan hun brandstof. Deze stap resulteerde in een CO2-reductie van maar liefst 1.006.892 kg in 2023. Vastberaden om hun bijdrage aan een betere wereld te vergroten, schakelt Glomar Offshore dit jaar over van traditionele brandstoffen naar GoodFuels HVO30. Het bedrijf streeft ernaar om GoodFuels HVO30 voor het eind van dit jaar over de gehele vloot te gebruiken. 

 

 

Afgelopen januari werd met succes de eerste levering van GoodFuels HVO30 afgerond, wat leidde tot een CO2-reductie van 28%.

Gecommitteerd aan duurzaamheid

Melvin Weij, COO bij Glomar Offshore, is erg enthousiast over de samenwerking en de volgende stappen: “Wij focusen momenteel erg op het verkleinen van onze ecologische impact, met als doel een groenere, meer duurzamere toekomst. Werken met een decarbonisatiepartner met veel ervaring in de maritieme industrie heeft ons erg geholpen bij het behalen van onze duurzaamheidsdoelen. De mensen bij FincoEnergies begrijpen onze unieke energiebehoeften en kennen de uitdagingen in de scheepvaart. Ze begeleiden ons bij elke stap."

 

"De overstap naar GoodFuels HVO30 is een belangrijke mijlpaal in ons duurzaamheidstraject. Het mooiste is, natuurlijk naast het feit dat GoodFuels duurzame biobrandstof gemaakt wordt van grondstoffen die gecertificeerd zijn als 100% afval- en reststromen, dat HVO30 is drop-in brandstof is. Het kan direct worden geladen zonder de brandstofinfrastructuur of de motor van onze schepen te hoeven aanpassen. Ons volgende 'decarbonisatiedoel' is om over te stappen naar een nog hogere blend, HVO40, met uiteraard de support van onze toegewijde partner, FincoEnergies.”

"De overstap naar GoodFuels HVO30 is een belangrijke mijlpaal in ons duurzaamheidstraject." — Melvin Weij, COO bij Glomar Offshore

Decarbonisatieoplossingen voor de maritieme industrie

FincoEnergies, de vaste decarbonisatiepartner van Glomar Offshore, speelde een belangrijke rol bij het faciliteren van hun volgende stap naar een duurzamere operatie. Mike Visser, Sales Manager bij FincoEnergies, legt uit: “We zijn er trots op dat we Glomar Offshore's transitie naar een betere wereld kunnen voortstuwen en samen een efficiënter toekomstplaatje kunnen schetsen. Onze decarbonisatieoplossingen zijn ontworpen om mee te groeien met de veranderende behoeften van Glomar Offshore en om hun offshore-activiteiten gaandeweg steeds verder te verduurzamen. 

“Bij FincoEnergies geloven we dat we door actief samen te werken met onze klanten de meeste impact kunnen maken in de maritieme industrie. We ondersteunen Glomar Offshore maar al te graag bij het behalen van hun decarbonisatiedoelstellingen. Ons team beschikt over de benodigde expertise en inzichten met betrekking tot het opschalen van duurzame biobrandstoffen voor de scheepvaart. Zo berekenen we potentiële CO2-reducties en geven we uitgebreid technisch advies over het overstappen van traditionele brandstof naar de maritieme biobrandstoffen van GoodFuels. We zijn erg blij met het voortzetten van deze samenwerking en Glomar Offshore's volgende stap naar verdere decarbonisatie te kunnen begeleiden, zoals de geplande overstap naar een hogere HVO-blend, volgend jaar."

 

Empowering-Glomar-Offshores-decarbonisation-journey-with-GoodFuels-HVO

 

Echt duurzame biobrandstof: gemaakt van 100% afval of residu

De duurzame biobrandstof van GoodFuels is afkomstig van grondstoffen die zijn gecertificeerd als 100% afval of residu, zoals verwerkte gebruikt frituurvet en dierlijke afvalvetten. Deze biobrandstoffen voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen en worden daarnaast beoordeeld door een onafhankelijke Sustainability Board. Dit zorgt ervoor dat wegverkeer- en maritieme klanten  bijdragen aan een betere en duurzamere wereld door deze brandstoffen te gebruiken. Met deze duurzame biobrandstoffen reduceer je tot 80 tot 90 procent van je CO2-uitstoot, berekend over de volledige levenscyclus van de brandstof, vergeleken met traditionele, fossiele brandstoffen.

Over Glomar Offshore

Glomar Offshore is een toonaangevende leverancier van offshore-oplossingen, gevestigd in Den Helder en biedt een gevarieerde vloot en bekwaam personeel. Het bedrijf heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en werkt volgens strenge kwaliteitsnormen. Glomar Offshore biedt een uitgebreid dienstenpalet aan de offshore-industrie, waaronder ROV-ondersteuning, duikondersteuning, onderzoek, veiligheids-standby-vaartuigen, noodhulp- en reddingsvaartuigen, bewakingsvaartuigoperaties, accommodatieondersteuning en meer.


Over FincoEnergies

FincoEnergies is een onafhankelijke, toonaangevende leverancier van duurzame energieoplossingen. Haar missie is om de transitie van haar klanten naar een betere wereld zowel te versnellen als te vergemakkelijken. FincoEnergies richt zich op het leveren van CO2-arme energie en decarbonisatieoplossingen. Hiermee kunnen haar klanten niet alleen hun uitstoot berekenen, maark ook reduceren, 'insetten' en compenseren. Met een sterk aanbod aan decarbonisatiemerken, zoals GoodFuels, GoodShipping en GoodZero, biedt FincoEnergies een all-in-one partner voor decarbonisatieoplossingen. innovatie, expertise en leveringszekerheid.


Over GoodFuels

GoodFuels is een wereldwijd actief merk duurzame brandstoffen voor op de weg en op zee, geleverd door FincoEnergies. De productlijn van GoodFuels bestaat uit hun meest duurzame brandstoffen en integreert de gehele leveringsketen voor CO2-arme brandstoffen, van grondstof tot tank. De producten van GoodFuels, zoals diverse typen duurzame biobrandstof en biomethanol, voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen.